Studentenhuisvesting ‘De Zotte Morgen’ – Geel

Studentenhuisvesting ‘De Zotte Morgen’ – Geel

‘De Zotte Morgen’, een studentenhuisvesting met 102 kamers, situeert zich naast de campus van Thomas More Hogeschool en  KU Leuven te Geel. Het perceel bevindt zich aan de Larumseweg, een straat die wordt gekenmerkt door de vele studentenkamers die zich nestelen in de nabijheid van de campus. De Zotte Morgen moest zich tonen in het straatbeeld als een moderne en frisse studentenhuisvesting.

Het project is opgevat als een schakeling van drie identieke blokken die gescheiden worden door een volledig opengetrokken, transparante trappenhal. Een blok bestaat uit 4 verdiepingen, waarvan de onderste verdieping deels ingegraven wordt en de bovenste verdieping deels teruggetrokken is. Elke verdieping is een cluster van 9 studentenkamers en een gezamenlijke ruimte. Het clusteren van de kamers zorgt voor een aangename, familiaire sfeer.

De geveluitwerking van de studentenhuisvesting is bewust zeer uniform en sober gehouden. Door de keuze van een lichte gevelsteen creëert het project een heel fris, doch statisch beeld. Het terugtrekken van de transparante trappenhallen geeft De Zotte Morgen een schaalverkleining mee, waardoor het project zich perfect integreert in zijn omgeving. Bij het ontwerpen is er aandacht besteed aan de noden en wensen van de student. Zo is elke kamer voorzien van een eigen sanitaire cel, voldoende kastruimte en open slaap/werkruimte. Ook achteraan het gebouw werden er voldoende parkeermogelijkheden voorzien en werd het potentieel van de ‘groene’ ruimte optimaal benut.

Technische info

Opdrachtgever

Privé

Locatie

Geel

Ontwerpteam

Archiles Architecten

Periode

2014 – 2018

Oppervlakte

3.593,00 m²

Status

Uitgevoerd

Fotografie

© Evenbeeld