Nieuws

17 december 2021

Archiles Architecten en ZJA winnen twee prijsvragen in Willebroek en Turnhout

De combinatie Archiles Architecten en ZJA heeft in 2021 twee prijsvragen gewonnen in België. In de nazomer werd aan hen de opdracht voor het ontwerp van een balsportcomplex en belevingspark in Willebroek gegund en onlangs dat van een nieuw te bouwen sportcomplex met klaslokalen in het Stadspark in Turnhout. Beide ontwerpen zijn compact, efficiënt en uitnodigend, naadloos ingepast in de groene omgeving en hebben een uitgesproken klimaatambitie.

 

Balsportcluster met belevingspark Willebroek:

 

Het winnende plan van ZJA, Archiles en OMGEVING in Willebroek maakt optimaal gebruik van de bestaande kwaliteiten en zet deze in voor de verbetering van de groenbeleving, het waterbeheer en de aansluiting met de omringende wijken.

Koen Dergent (architect/bestuurder Archiles Architecten): “Uitgangspunt van ons ontwerp voor AGB Willebroek was een goede verhouding tussen het gebouw en het belevingspark. Het complex vlijt zich als een zo luchtig mogelijk volume tegen de noordwestelijke rand van het park, in de vorm van twee hoge volumes – de sportzalen – geschakeld door de ondersteunende functies in het midden. De voorgevel is naar het park gericht en de ingang al van veraf zichtbaar.”

 

Sportcomplex met klaslokalen Turnhout:


De 50 jaar oude en te kleine sporthal in Turnhout is aan vervanging toe. Ralph Kieft: “Midden in het stadspark, met zijn majestueuze bomen, bochtige lanen en paden en open grasvlaktes zal het nieuwe sportcentrum een prominente plek innemen. Met zijn afgeronde, houten gevels past het ontwerp naadloos in deze omgeving. Een uitgesproken luifel zorgt voor een maximaal welkom gebaar en achter de ramen is al een glimp op te vangen van de publieke bestemming. Als eyecatcher bekroont een glazen klimtoren het gebouw.”

 

19 november 2021

Publicatie ‘Made In Kempen’ – Archiles architecten en ZJA ontwerpen nieuw sportcomplex stadspark Turnhout

Lees het volledige artikel via deze link.
Publicatie © Made in Kempen

3 september 2021

Kantoorgebouw Archiles architecten – Geel

De ruwbouwwerken van ons nieuw kantoorgebouw gaan goed vooruit, volgende fases zijn het buitenschrijnwerk en de gevelsteen

Awards & Publicaties

2021

Buitengewoon Belgisch Bouwen 6

Publicatie: Woning WE

2020

Plan Magazine 11

Publicatie: Woning WE

2de plaats Belgian Building Awards: Cultuurcentrum en bibliotheek – Zaventem

Categorie: Mixed use

Hoofdpartner AR-TUR

Archiles architecten is vanaf 2020 hoofdpartner van AR-TUR

2019

Plan Magazine 08

Publicatie: Cultuurcentrum en bibliotheek – Zaventem

Speciale vermelding Architizer A+Awards: ‘Onze-Lieve-Vrouwecollege’ – Antwerpen

Categorie: Institutionele - lagere en middelbare scholen

2018

Publica Awards: Cultuurcentrum en bibliotheek – Zaventem

Categorie: Openbare Werken