Kantoorgebouw ‘Willis Building’ – Geel

Kantoorgebouw ‘Willis Building’ – Geel

Langs de ringweg van Geel is het kantoorgebouw van Belcotec en Clevr als het eerste kantoorgebouw in het nieuwe innovatie-park van Thomas More terug te vinden. Het gebouw heeft een voorbeeldfunctie te vervullen.

Het magazijn en de kantoren zijn afgewerkt met eenzelfde gevelmateriaal in zichtbeton. Het gebouw toont zich zoals één geheel. De kantoren zijn grotendeels voorzien van een beglaasd geveloppervlak, van vloer tot plafond, zodat een aangename, luchtige werkomgeving ontstaat met maximaal contact met de omgeving. Op de verdieping is een dakterras voorzien dat zorgt voor de nodige kwalitatieve buitenruimte en voor lichtinval, diep in het bouwvolume. De vloeren en wandbekleding zijn afgewerkt in hout, zodat een warme, aangename werkomgeving wordt gecreëerd.

De kantoren op het gelijkvloers zijn voornamelijk ingevuld als landschapskantoor, met enkel ter hoogte van de voorgevel individuele kantoorruimtes afgewerkt in glas, zodat de transparantie doorheen de ruimte wordt behouden. De directiekantoren zijn voorzien op de eerste verdieping en ter hoogte van de voorgevel, aansluitend aan het dakterras, is een polyvalente ruimte ingeplant. Deze ruimte doet dienst als vergaderruimte, flex-werkplek, eetruimte en ontspanningsruimte. De grenzen van het nieuwe werken worden hier opgezocht.

Kantoorgebouw ‘Willis Building’ is uitgerust met Zero Emission Technology. Het gebouw gebruikt geen fossiele brandstof voor verwarmen en koelen. Het is voorzien van daglichtgestuurde ledverlichting, ventilatie met warmterecuperatie en laagenergieklimaatplafonds die koelen en verwarmen. De benodigde energie wordt uit de grond gehaald met behulp van een KWO-systeem, in combinatie met een geothermische warmtepomp die aangedreven wordt met elektriciteit van de PV-panelen, wat resulteert in een nul-uitstoot.

Technische info

Opdrachtgever

Waterweg Bvba.

Locatie

Geel

Ontwerpteam

Archiles Architecten

Periode

2016 – 2017

Oppervlakte

4.779,00 m²

Status

Uitgevoerd

Fotografie

© Evenbeeld