Kantoorgebouw Caterpillar – Grimbergen

Kantoorgebouw Caterpillar – Grimbergen

Dit project bestaat uit de volledige renovatie en re-design van de 3.200 m² kantoorruimte in het hoofdkantoor Caterpillar te Grimbergen.

De buitenschil is volledig vernieuwd om enerzijds de energetische performantie van het gebouw te verbeteren en anderzijds om meer natuurlijk licht binnen in het gebouw te brengen.

Het creëren van 2 patio’s verbetert de werkkwaliteit (zicht op binnentuinen) en verhoogt de daglichttoetreding.

De volledige herinrichting van de bestaande kantoren (vloeren, wanden, plafonds, vast en los meubilair, sanitair, elektriciteit, verwarming en verluchting, …) volgens het principe van ‘het nieuwe werken’ resulteert in een nieuw toekomstgerichte kantoorruimte..

De bestaande kantoren, opgedeeld d.m.v. lichte scheidingswanden, zijn nu volledig opengewerkt en voorzien van open werkplekken, afgewisseld met enkele individuele kantoren, vergaderzalen en informele ontmoetings- en werkplekken. Transparantie, luchtigheid en een hedendaagse look zijn de rode draad doorheen het ontwerp.

De werken zijn gefaseerd uitgevoerd, gezien de kantoorfuncties tijdens de werken operationeel moesten blijven. Het ontwerp is tot stand gekomen via een participatief traject, nl. een uitgebreide bevraging van en de organisatie van workshops met een delegatie van gebruikers (personeel en management).

Technische info

Opdrachtgever

Caterpillar Distribution Service Europe Bv.

Locatie

Grimbergen

Ontwerpteam

Archiles Architecten

Periode

2019 – 2021

Oppervlakte

3.200,00 m²

Status

Uitgevoerd

Fotografie

© Evenbeeld