WONING BD

  • Categorie: Wonen
  • Opdrachtgever: privé
  • Locatie: Geel
  • Ontwerpteam: architect Koen Dergent
  • Periode: 2013
  • Oppervlakte: - 
  • Budget: - 
  • Status: uitgevoerd
  • Foto's: Liesbet Goetschalckx

De woning is gelegen op een driehoekig perceel in de randzone van de stad Geel.

Het bestaande volume is op het midden van het perceel gebouwd, en vertoont een eerder introvert karakter. Dit bakstenen volume heeft langs drie gevels een uitbreiding gekregen.

Ter hoogte van de voor- en achtergevel is een uitbreiding voorzien van de leefruimte en keuken, waarbij het introvert karakter van de woning wordt doorbroken. De uitbreiding voorziet zowel langs de voorgevel als langs de achtergevel meer relatie met de tuin.

De baksteen gevel werd langs de buitenzijde voorzien van een isolatielaag met gevelbepleistering, enkele wanden zijn uitgevoerd in een grijze breuksteen.

De woning is zo functioneel mogelijk ingericht. De ‘nacht’-zone is gelegen op maaiveldniveau, en voorziet drie slaapkamers. De ‘dag’-zone is hoger gelegen, de ruimte is zo open en luchtig mogelijk gehouden. Het overdekte terras, toegankelijk vanuit de eetkamer, voorziet een geleidelijke overgang naar de tuin toe.


← Terug naar overzicht