VILLA N

  • Categorie: Wonen
  • Opdrachtgever: privé
  • Locatie: -
  • Ontwerpteam: archiles architecten, Balo Design Boutique
  • Aannemer: Swinnen NV
  • Periode: 2016 - 2018
  • Oppervlakte: 620 m²
  • Budget: -
  • Status: in uitvoering
  • Foto's: Dimitri Janssens

Villa N is gelegen aan een meer. Een materialisatie in lichte natuursteen gecombineerd met veel glas en een open plan, geeft de woning de vakantiesfeer die de locatie toekomt.

De verdraaiing van de woning geeft het volume een extra dimensie en zorgt voor verschillende zichtassen vanuit de woning op het meer.

De patio aan de straatzijde maakt het mogelijk om zowel de voor- als de achtergevel maximaal te beglazen zonder in te boeten aan privacy. Hierdoor staan alle ruimtes ook in directe verbinding met een buitenruimte en wordt de volledige woning met daglicht overgoten.

De staalplaten afwerking in de voorgevel herbergt de toegang tot de garage en de toegang naar de patio. De perforaties in de wand zorgen ervoor dat de woning zich niet volledig afsluit van zijn omgeving maar een voorbijganger een glimp geeft van de achterliggende activiteiten.

Ook de helling van het terrein werd aangewend om verschillende zichten op het water te creëren. Zo wordt er op het gelijkvloers, op een natuurlijke wijze, een plateau gecreëerd door het doortrekken van het niveau van de leefruimtes in een terras. Anderzijds geeft de glooiing van het terrein ook de mogelijkheid om de half ingegraven kelderverdieping te voorzien van daglicht en te laten uitkijken op het water.

De verdieping van de woning werd ontworpen als balkvormig volume dat uitkraagt t.o.v. het gelijkvloers. Dit voorziet de woning van een overdekt terras dat uitloopt in een infinity-zwembad. De verdieping huisvest 4 slaapkamers die allen uitgeven op het dakterras en het meer.

Het open plan van de woning wordt door de inplanting van kastenvolumes onderverdeeld in intiemere ruimtes. De uitgediepte zithoek geeft ook de achterliggende ruimtes vrij zicht op het water. 


← Terug naar overzicht