VAKANTIEWONING S

  • Categorie: Wonen
  • Opdrachtgever: privé
  • Locatie: Mol
  • Ontwerpteam: archiles architecten 
  • Periode: - 
  • Oppervlakte: 90 m²
  • Budget: - 
  • Status: uitgevoerd
  • Foto's: Liesbet Goetschalckx

De compacte vakantiewoning is opgebouwd uit 2 zeecontainers, die in het atelier werden geassembleerd en ingericht. De twee volumes zijn ter plaatse tegen elkaar gezet.

De containers zijn langs de buitenzijde afgewerkt met een zinken gevelbekleding. Op deze manier kon een extra isolatielaag voorzien worden.

De leefruimte en keuken hebben een optimale relatie met de tuin. Zo ontstaat een zeer luchtige leefruimte. De glazen gevel kan langs één zijde volledig worden opengeschoven. De binnenruimte wordt op deze manier een overdekt terras, met zicht op het water.

Langs de uiteinde van de leefruimte zijn de slaapkamers aan één zijde en de badkamer en bergruimte aan de andere zijde geplaatst.

De houten terrassen verlengen de leefruimte naar buiten toe. Het verhoogde vloerniveau zorgt voor een optimaler zicht over het aangrenzende water.


← Terug naar overzicht