UITBREIDING WINKEL B

  • Categorie: Publiek
  • Opdrachtgever: Balo Living in Style
  • Locatie: Mol
  • Ontwerpteam: archiles architecten
  • Periode: 2016 - 2017
  • Oppervlakte: 400 m²
  • Budget:  - 
  • Status: uitgevoerd
  • Foto's: Carolien Potter

Het classicistische handelspand in het centrum van Mol waarin Balo Design Boutique is gevestigd, is uitgebreid met 400m2 extra winkelruimte. Deze uitbreiding situeert zich in de tuin onder de vorm van een paviljoen-architectuur, geïnspireerd op het Barcelona paviljoen van Mies van der Rohe. 

Het nieuwe deel is opgebouwd uit een stalen structuur met 2 verticale schijven/platen waartussen natuursteen (Travertin) wanden en glazen wanden zijn geplaatst. Op deze manier worden op een eenvoudige natuurlijke manier binnenruimtes, buitenpatio’s en terrassen met de nodige uitzichten op de tuin en groen gecreëerd. De strategisch geplaatste wanden verdelen het nieuwbouwvolume in kamers, zodat er ruimtes ontstaan met een huiskamergevoel, een sfeer die in het bestaande gebouw ook heerst.

Binnen- en buitenruimtes lopen vloeiend in elkaar over, omdat enerzijds het nieuwbouwdeel boven het maaiveld zweeft om het vloerniveau op dezelfde hoogte te houden als dat van het bestaande gebouw, en anderzijds omdat er is gestreefd naar een eenvormige materialisatie. Zowel de binnen- als buitenvloer is in natuursteen (Travertin). Hierdoor wordt er rust gecreëerd om zo de aandacht toe te spitsen op het meubilair dat in de showroom staat.

De aanhechting en overgang van het bestaande handelspand naar het nieuwbouwstuk is uitgevoerd in een glazen verbindingsgang om de nodige luchtigheid te bewaren. 


← Terug naar overzicht