Uitbreiding GO! basisschool ‘De Stadsmus’

Uitbreiding GO! basisschool ‘De Stadsmus’

Diversiteit aan gebruik:
Een school wordt gekleurd door diverse gebruikers: leerlingen, leerkrachten, ondersteunend personeel, ouders… Om hen maar ook de verschillende activiteiten en eventuele toekomstige veranderingen een plaats te geven in deze school, gingen we op zoek naar een flexibel gebouw dat een zo goed mogelijk antwoord biedt op al deze vragen.

Sterke duo’s:
In de bestaande gebouwen wordt er met een duo-klassenstructuur gewerkt. Per verdieping worden elke twee klassen bediend door een gemeenschappelijke trappenhal en circulatiezone. De klassen zelf bestaan uit een flexibele voorzone en het eigenlijke klaslokaal. Door de indeling van de klaslokalen wordt hoekwerking mogelijk. Dit principe wordt in de nieuwbouw ook toegepast maar in een aantal nieuwe verschijningsvormen. Op deze manier ontstaan er verschillende sterke duo’s. De klassen delen een brede gangzone, een noodsanitair en tot slot ook een blik op de groene (speel)ruimte rondom het gebouw.

Technische info

Locatie

Oudergem

Ontwerpteam

Archiles architecten, Omgeving, Groep Van Roey

Status

Ontwerp

Fotografie

Archiles architecten, Polygon 3D