Basisschool + internaat ‘Einstein’

Basisschool + internaat ‘Einstein’

Een uitbreiding van ‘Einstein’ campus Evergem met een stimulerende en groene speel-, leer- en leefomgeving. Het ontwerp is een alzijdig en compact gebouw dat werd uitgewerkt als een samengaan van drie deelvolumes. Een laag volume op maat van de kleuters vooraan, gevolgd door een hoger volume met de lagere school, de hoofdinkom en de administratie. Deze twee volumes vormen de ‘voorgevel’ in relatie met de campus. Het hoogste volume voor het internaat bevindt zich achteraan, omringd door de rust en het groen van de landelijke omgeving.

We ontwierpen een duurzame, flexibele en brede open school waarbij volop wordt ingezet op innovatief onderwijs. Met clusters en grote landschapsleslokalen in plaats van ‘klassieke’ individuele klaslokalen, waarbij ook het door ons ontworpen meubilair en de nieuwe avontuurlijke buitenspeelruimte een grote rol zal spelen. Een inspirerende en motiverende omgeving die zeer nauw aansluit bij het natuurlijke ontwikkelingsproces van kinderen en jongeren.

Technische info

Locatie

Evergem

Ontwerpteam

Archiles architecten, OSK-AR architecten, Abetec ingenieurs & architecten, B&R Development en B&R Bouwgroep

Status

Ontwerp

Fotografie

Claar