Kantoorgebouw ‘The Willis Building’

Kantoorgebouw ‘The Willis Building’

Langs de ringweg van Geel, toont het nieuwe kantoorgebouw van Belcotec en Clevr zich als het eerste kantoorgebouw van het nieuwe innovatie-park van Thomas More. Het gebouw heeft een voorbeeldfunctie te vervullen.

Het magazijn en de kantoren zijn afgewerkt met eenzelfde gevelmateriaal in zichtbeton. Het gebouw toont zich zo als één geheel.

De kantoren zijn grotendeels voorzien van een beglaasd geveloppervlak, van vloer tot plafond, zodat een aangename, luchtige werkomgeving ontstaat met maximaal contact met de omgeving.

Op de verdieping is een dakterras voorzien dat zorgt voor de nodige kwalitatieve buitenruimte en voor lichtinval, diep in het bouwvolume.

De kantoren op het gelijkvloers zijn voornamelijk ingevuld als landschapskantoor, met enkel ter hoogte van de voorgevel individuele kantoorruimtes afgewerkt in glas, zodat de transparantie doorheen de ruimte wordt behouden.

Op de verdieping zijn de directiekantoren voorzien en wordt ter hoogte van de voorgevel, aansluitend aan het dakterras een polyvalente ruimte ingepland. Deze ruimte zal dienst doen als vergaderruimte, flex-werkplek, eetruimte en ontspanningsruimte. De grenzen van het nieuwe werken worden hier opgezocht.

De vloeren en wandbekleding zijn afgewerkt in hout, zodat een warme, aangename werkomgeving wordt gecreëerd.

Technische info

Opdrachtgever

Waterweg

Locatie

Geel

Ontwerpteam

Archiles architecten, Belcotec, Forté, Macobo

Periode

2016 – 2017

Oppervlakte

3.300 m²

Budget

3.192.847,00 EUR

Status

Uitgevoerd

Fotografie

Dimitri Janssens