KANTOORGEBOUW SWINNEN

  • Categorie: Kantoor - Industrie
  • Opdrachtgever: algemeen bouwbedrijf Swinnen nv
  • Locatie: Balen
  • Ontwerpteam: archiles architecten
  • Periode: 2014 - 2017
  • Oppervlakte: 3.100 m² | magazijn en kantoren
  • Budget: € 2.500.000
  • Status: uitgevoerd
  • Foto's: Dennis De Smet

Om de verdere groei van algemeen bouwbedrijf Swinnen te kunnen garanderen wordt er een nieuw kantoorgebouw met magazijn gebouwd op de industriezone Holven te Balen.

Centraal op de site, op de kop van de straat, wordt het kantoorgebouw ingeplant. Door deze positie is het gebouw zichtbaar aanwezig in het straatbeeld en heeft het bovendien een goed overzicht over de terreinen en het magazijn rondom. Om dit extra te benadrukken wordt het hoofdvolume met de werkplekken opgetild boven het maaiveld. Dankzij een volledig transparant gelijkvloers met de onthaalfuncties en vergaderzalen loopt de open ruimte rondom het kantoorgebouw visueel door. Het monolithische hoofdvolume wordt extra benadrukt door zijn strakke vormgeving en volledige materialisatie in Azengar zink. Patio’s brengen groen en extra daglicht tot in het gebouw.

Er wordt volop ingezet op hernieuwbare energie om tot een duurzaam gebouw te komen. De stalen constructie met geprefabriceerde houtskelet gevelpanelen levert een K-peil van 37 op en dankzij een PV-installatie, een intelligent gebouwbeheersysteem en een geothermisch recirculatiesysteem met warmtepomp, onttrekkingsput en retourput wordt een E-peil van 37 bereikt.


← Terug naar overzicht