KANTOORGEBOUW SQUARE ONE

  • Categorie: Kantoor
  • Opdrachtgever: Netropolix bvba & COVR bvba
  • Locatie: Geel
  • Ontwerpteam: archiles architecten, Van Hoorickx, Bogaerts, Xenadvies, De Fonseca, GO Consult
  • Periode: 2017 - ...
  • Oppervlakte: 5.750 m²
  • Budget: € 8.300.000 (excl. btw)
  • Status: stedenbouwkundige aanvraag
  • 3D beelden: Polygon 3D

IT-bedrijven Netropolix en Covr kochten samen een grond aan gelegen langs de Ringweg in Geel. Gezien de sterke groei van beide bedrijven, was de nood aan een nieuwe, aangename werkomgeving groot. Naast een kantooromgeving voor op termijn 120 personen, moeten ook werkplekken voor de assemblage van computeronderdelen voorzien worden met een aparte stockageruimte.

Binnen het project is ook plaats voor externe bedrijven. Er wordt maximaal ingezet op een eigentijdse vorm van samenwerken, waarbij in gemeenschap polyvalente ruimtes worden voorzien die een breed gebruik mogelijk maken. 

Het project is opgevat als een stapeling van twee delen: een licht kantoorvolume bovenop een massieve overdekte parking. De kantoorfunctie krijgt een kenmerkende zakelijke uitwerking. Verticale vinnen zorgen voor een duidelijke geleding vorm en zorgen voor een variërend gevelbeeld van open naar gesloten. De geveluitwerking is uniform en gericht op maximale daglichtinval voor een aangename werkomgeving.

De plint onderscheidt zich door zijn robuuste uitwerking in beton. Een stevig vormgegeven tafel overdekt de voorziene parkeerplaatsen en herbergt de verschillende circulatiekernen onder één uniform dak. De hoge vrije ruimte zorgt ervoor dat later een nieuwe invulling mogelijk is.

Veel aandacht wordt besteed aan een groene invulling van het gebouw in zijn omgeving. Een brede groenzone aan de noordzijde zorgt voor een buffer naar de woningen langs de Larumseweg. Bij uitbreiding worden alle randen van het perceel maximaal groen uitgewerkt, zodat het gebouw als het ware langs alle zijden ‘in het groen’ ervaren wordt.


← Terug naar overzicht