HOUTHANDEL LAVRIJSEN

  • Categorie: Industrie
  • Opdrachtgever: Houthandel Lavrijsen
  • Locatie: Geel
  • Architect: archiles architecten
  • Periode: 2019
  • Oppervlakte: 2.285 m²
  • Budget: -
  • Status: uitgevoerd
  • Foto's: Het Fotohuis

Deze opslagruimte voor de opslag van hout(achtige) materialen is gelegen op de site tussen de Brandemolenstraat en de Koning Albertstraat in Geel. 

De overdekte open opslagruimte is geen simpele vierkante doos waar goederen worden opgeslagen. Bij het ontwerp is er gekeken naar de impact van het gebouw op zijn omgeving. Daarom is ervoor gekozen om een soort van shed dak te maken zodat het gebouw kleinschaliger naar het straat overkomt. Deze dakvorm is zo geplaatst dat er noordelijk licht, maar geen zon in de opslagruimte kan binnenvallen. Door de vorm van het dak kunnen voldoende zonnepanelen op het zuiden geplaatst worden wat een positieve invloed heeft op duurzaamheid en ecologie. Het volledig volume is opgetrokken uit hetzelfde materiaal: (geperforeerde ) profielplaten.


← Terug naar overzicht