HOTEL CORBIE

  • Categorie: Publiek - Kantoren
  • Opdrachtgever: bvba Appart Hotel Corbie
  • Locatie: Geel
  • Architect: archiles architecten, Forté, Zenga
  • Periode: 2017 - ...
  • Oppervlakte: 8.814 m² 
  • Budget: € 9.000.000 excl. btw
  • Status: stedenbouwkundige aanvraag

Langs de belangrijkste invalsweg van Geel - aan de rotonde op de kruising tussen de Antwerpseweg en de ring rond Geel - wordt een nieuwe sculptuur van 11 bouwlagen met een gemengd programma opgericht. Het project draagt de ambitie in zich om de rommelige plek aan de rotonde te structureren door het

inplanten van een statig maar fris volume.

De opbouw van het volume met een lage sokkel met daarboven een vierkant torenvolume maakt de overgang tussen de kleinschalige bebouwing aan de Pas en de verzameling baanwinkels langs de Antwerpseweg. De hoogte en vormgeving maken van dit markant gebouw een baken dat van ver zichtbaar zal zijn als herkenningspunt en uitstraling voor de stad.

De bovenbouw (hotel) wordt voorzien als een zuivere vorm, die boven de omliggende bebouwing en groene omgeving uitsteekt en als een baken van veraf te zien zal zijn. Door gebruik te maken van hetzelfde raster en materialiteit, bekomt men een gebouw dat zeer sterk is in zijn neutraliteit en toch de nodige frisheid uitstraalt.

Het vormelijk concept van een kubus die uitkraagt boven de sokkel wordt gerealiseerd door een tussenlaag die volledig beglaasd is. Deze bijzonder en herkenbare plek is uitermate geschikt voor een publieke functie (lobbyruimte) die bovendien kan genieten van een grote daktuin die bovenop de sokkel (kantoren) wordt ingericht. Deze tuin benadrukt het groene karakter van het project en zal

toegankelijk zijn voor alle gebruikers.


← Terug naar overzicht