DUBBELWONING DV & MVG

  • Categorie: Wonen - interieur
  • Opdrachtgever: privé
  • Locatie: Geel
  • Ontwerpteam: architect Koen Dergent
  • Periode: 2009 - 2010
  • Oppervlakte: 700 m² 
  • Budget: -
  • Status: uitgevoerd
  • Foto's: Liesbet Goetschalckx

De woning is gelegen in een verkaveling in het centrum van de stad Geel, aan het uiteinde van een bouwblok en vormt een onderdeel van een tweewoonst. 
De structuur van de half open bebouwing bestaat volledig uit staal, waarbij de gevel en het dak volledig in zink zijn uitgevoerd. De open structuur zorgt voor een luchtige woonomgeving, waarbij enkel kasten de verschillende ruimten van elkaar scheiden.
De configuratie van de klassieke woning is volledig aangepast. Het slaapgedeelte is voorzien op de kelderverdieping, waarbij een grote patio de ruimten van daglicht voorziet.
De keuken en eetruimte zijn gesitueerd op het gelijkvloers, waarbij de gevels volledig zijn uitgevoerd in glas, zodat een optimale relatie ontstaat met de tuin.
De zitruimte is gesitueerd op de eerste verdieping, en vertoond een eerder introvert karakter. De ruimte is gericht naar een ingesloten patio. Op deze manier is de privacy optimaal gegarandeerd


← Terug naar overzicht