DISTRICTSGEBOUW HAM

  • Categorie: Kantoor
  • Opdrachtgever: NV de Scheepvaart
  • Locatie: Ham
  • Ontwerpteam: archiles architecten, Arcadis Belgium nv
  • Periode: 2014
  • Oppervlakte: 2.250m²
  • Budget: € 2.750.000
  • Status: wedstrijd

Langs het Albertkanaal in Ham ontvouwt zich een ingetogen sculptuur die de overgang legt tussen de lagergelegen weilanden en het industriële landschap van het sluizencomplex. Het structuur van het volume is ontwerpen als een omgekeerde scheepsromp en herbergt de magazijnen en werkplaatsen van NV de Scheepvaart. De volledige constructie wordt uitgewerkt in hout en blijft zichtbaar in de ruimte. De duurzaamheid van het constructieprincipe wordt doorgetrokken naar de gevels in houten planken om een coherent en leesbaar gebouw te bekomen. Een logische organisatie met veel interne relaties zorgt voor een functioneel gebouw.


← Terug naar overzicht