1352_Beeld A_Inkom
1352_Beeld D_Terras
1352_Beeld F_Onthaalklas
1352_Beeld G_Polyvalente ruimte
1352-AXO - sociale media (01)
1352-AXO - sociale media (02)
1352-AXO - sociale media (03)
1352-AXO - sociale media (04)

Winnend ontwerp voor de uitbreiding van GO! basisschool De Stadsmus – Oudergem

Diversiteit aan gebruik:

Een school wordt gekleurd door diverse gebruikers: leerlingen, leerkrachten, ondersteunend personeel, ouders... Om hen en maar ook de verschillende activiteiten en eventuele toekomstige veranderingen een plaats te geven in deze school, gingen we op zoek naar een flexibel gebouw dat een zo goed mogelijk antwoord biedt op al deze vragen.

Sterke duo’s:

In de bestaande gebouwen wordt er met een duo-klassenstructuur gewerkt. Per verdieping worden elke twee klassen bediend door een gemeenschappelijke trappenhal en circulatiezone. De klassen zelf bestaan uit een flexibele voorzone en het eigenlijke klaslokaal. Door de indeling van de klaslokalen wordt hoekwerking mogelijk. Dit principe wordt in de nieuwbouw ook toegepast maar in een aantal nieuwe verschijningsvormen. Op deze manier ontstaan er verschillende sterke duo’s. De klassen delen een brede gangzone, een noodsanitair en tot slot ook een blik op de groene (speel)ruimte rondom het gebouw.

In samenwerking met Omgeving en Groep Van Roey

Visualisatie © www.polygon3d.be

Schema's © Archiles Architecten


← Terug naar overzicht