Primary and boarding school ‘Einstein’

Primary and boarding school ‘Einstein’

An expansion to the Einstein campus in Evergem with a stimulating and green play, learning and living environment. The design is an all-sided and compact building that was worked out as a combination of three sub-volumes. A low volume for the pre-schoolers at the front, followed by a higher volume containing the primary school, the main entrance hall and the administration. These two volumes form the ‘frontage’ in relation to the campus. The highest volume for the boarding school is at the back, surrounded by the peace and greenery of the rural surroundings.

We designed a sustainable, flexible and broad open school where innovative education is fully deployed. With clusters and large landscape classrooms instead of ‘classic’ individual classrooms, the furniture we designed and the new adventurous outdoor play area will also play a major role. An inspiring and motivating environment that is very much in tune with the natural development process of children and young people.

Technical info

Location

Evergem

Design team

Archiles architecten, OSK-AR architecten, Abetec ingenieurs & architecten, B&R Development en B&R Bouwgroep

Status

Design

Photography

Claar